•   14 dages returret
 •   Fri fragt ved køb over 69,-
 •   Prisgaranti!
 •   Hurtig levering
 •   Vi sender om 

  00t 00m 00s

Bodylux.dk

Gode råd om solcreme

- 19/06/17
Solcreme

Hvorfor skal jeg bruge solcreme?

Du skal bruge solcreme for at passe på dig selv, din hud og dit helbred. Solen er helt fantastisk men også rigtigt farlig, derfor skal du altid nyde solen med omtanke.
For meget solbadning kan resultere i følgende
 • For tidlig ældning af huden i form af linier, rynker og slap hud
 • Din hud kan blive læderagtig og vildt slidt at se på
 • Hudkræft

Find vores solpleje produkter her
 

De 3 solråd

Derfor skal du altid dyrke solen med sund fornuft og husk de 3 solråd
 • Søg skygge i mellem kl. 12 - 15, her er solens stråler kraftigste
 • Brug en hat og løst tøj til at beskytte din hud når solen står højest på himlen
 • Brug altid solcreme og brug rigeligt.   

Hvad er UV-stråler?

UV-strålinger fra solen består af 3 forskellige, UVA-, UVB og UVC-stråler. Det er solens ABC. Det er kun UVA- og UVB-stråler, der trænger igennem atmosfæren og kommer helt ned på jorden.Man høre ofte om sommeren, at der bliver snakket om UV-indexet, dette er den måde man måler UV-strålernes styrke. i Danmark går UV-indexet fra 1 - 7 hvor at man skal være meget opmærksom når den kommer over 3, her skal vi for alvor passe på vores hud og beskytte os mod solens stråler.
 
Solen er ikke kun skadelig for os, men også dejlig og giver os masser af D-vitamin samt et bedre humør. Vi skal bestemt ikke undgå solens lys, men vi skal være i solen og nyde den med sund fornuft og altid bruge solbeskyttelse. Specielt børn skal bruge solbeskyttelse, da jo tidliger vi bliver udsat for UV-stråler og bliver solskollet, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft sener i livet.

Hvad er SPF?

SPF står for Sun Protection Factor, og er det det beskytter vores hud mod solens UV-stråler. En solcreme skal være mærket med SPF i Danmark, og solcremerne skal være testet og have dokumenteret virkning.

Hvilken solfaktor skal du så vælge?

Faktortallet på solcreme bøtten er kun vejledende. Så selv om du bruge en faktor 50 kan du ikke være 100% sikker på ikke at blive skoldet, dette afhænger nemlig også af om du bruger creme nok og hvilket tidspunkt du opholder dig i solen og hvor længe. i Danmark anbefales det at man bruger minimum en SPF 15. For at passe bedst muligt på dig og din hud anbefales det desuden at du smører dig ind i solcreme når UV-indexet er 3 eller mere.

Hvor meget solcreme skal jeg bruge? 

Det vigtigt at du bruge nok af din solcreme, for at beskytte dig bedst muligt. Du skal faktisk bruge lige så meget som hvis du laver din ene hånd til en lille skål og fylder den op, så skulle mængden være passende til din krop. Solcreme bør selvfølgeligt være et supplement til andre former for beskyttelse, såsom skygge og tøj.

“Husk nu!  Hvis du ikke smører nok solcreme på, reduceres solcremens virkning”

For at uddybe lidt mere i forhold til mængden, så anbefales det at en voksen bruge 40 ml solcreme til at dække hele kroppen. Børn skal cirka bruge det halve. Det vil sige at en 200 ml solcreme faktisk bliver brugt på en enkelt dag på stranden. Så husk lige tilbage på det næste gang du tager hele familien med ned og bage i solen.

“HUSK NU AT KØBE NOK SOLCREME, TIL HELE SOMMERFERIEN” 

Bliver jeg brun når jeg bruger solcreme?    

Du skal bestemt ikke være nervøs for ikke at få din brune sommer kulør, når du bruger solcreme. Det kan tage lidt længere tid at få den dejlige brune sommer glød, men du er beskyttet og undgår for tidlig ældning af huden. Desuden oplever de fleste at når de bruger solcreme bliver deres sommer kulør mere jævn og holder i længere tid.
 

Kan jeg bruge min solcreme fra sidste sommer?

Som udgangspunkt ja! 

Det kommer an på hvordan du har opbevaret den, mange tror fejlagtigt at solcremen mister dens virkning og at solfaktorer forsvinder ud i det blå. Men det gør den ikke, men de fleste af os opbevare ikke vores solcreme optimalt. Den skal nemlig opbevares ved stuetemperatur, ligesom alle andre cremer. Hvis solcremen udsættes for, for meget vekslende temperatur ophobes der bakterier i solcremen og den bliver dårlig. Så hvis din solcreme har skiftet farve og lugter skal du straks smiden den ud og købe en ny.  

Du kan altid se hvor længe din solcreme kan holde sig, på produktet det gør du på følgende måde. Det lille krukke ikon der er på tuben viser holdbarheden. På selv tuben eller krukken, på bagsiden af dit produkt finder du et billede af en lille creme krukke og inde i den er et tal (6-12-24) og det så mange måneder den kan holde sig efter du har åbnet den første gang.
 
Holdbarheden er forskellig på forskellige produkter
Det kan variere meget hvor mange måneder de kan holde sig, hvis man vælger et økologisk produkt kan det næsten altid kun holde sig 6 måneder efter åbning, det har simpelthen noget at gøre med den måde creme er konserveret på. Men husk alting skal have en udløbsdato, og med egne erfaringer er du ikke i tvivl hvis din creme er for gammel. 


Find vores solpleje produkter her
Tilbage til oversigten

 

Få vores 5 steps hudpleje guide

Lær de vigtigste ting du kan gøre ved din hud, så den har det bedst muligt.

Klik her for at få den gratis guide