•   14 dages returret
 •   Fri fragt ved køb over 69,-
 •   Prisgaranti!
 •   Hurtig levering
 •   Vi sender om 

  00t 00m 00s

Bodylux.dk

Den perfekte øjenskygge til nytårs makeuppen

- 18/12/17
Nytårs makeup

Få styr på din øjenskygge inden nytår

En smuk øjenskygge kan gøre en kæmpe forskel for dit look, men det kan være svært. Både at kombinere farver der fremhæver dine øjne, men også at få det lagt på en måde, så det komplimenterer øjet. Bodylux’s Makeupekspert hjælper dig med den ultimative øjenskygge guide!
 

Alt efter hvem man spørger, så er der tusinde svar på, hvordan du lægger den perfekte øjenskygge. Hvornår skal de forskellige farver på? Hvilke farver skal man bruge? Hvad med kvaliteten? Ja, spørgsmålene er mange og vi har spurgt Makeupeksperten, Linn Knap, om disse spørgsmål, og forhåbentlig bliver du lidt klogere på dette område efter at have læst denne artikel.
 

Jeg plejer at anbefale mine kunder de farver de bedst kan lide, og selvom det lyder banalt, så oplever jeg faktisk ofte at kvinderne bliver mere modige. Og bare rolig, det er hverken kedeligt eller uambitiøst at have én brun øjenskygge på. Der er stadig masser af muligheder!”

 
Aller først er det selvfølgelig vigtigt, man finder nogle farver, som man godt kan lide. Mange eksperter snakker om at hvis du har en bestemt øjenfarve, så skal du bruge nogle bestemte farver. Det er også korrekt, at nogle øjenskyggefarver fremhæver nogen øjenfarver mere end andre, men dermed ikke sagt at man skal bruge disse farver.
 
Jeg vil sige at man minimum skal have 2 farver i sit øjenskygge-sortiment, en lys og en mørk, men ellers kan man i dag få masser af smukke og billige øjenskyggepaletter i en god kvalitet. Der kan du få alt fra 2-3 farver til 9-15 farver, men det kommer selvfølgelig an på dit behov.
 
Men for at afslutte snakken om farver, kan du se her, hvilke farver der vil fremhæve din øjenfarve:
 
Blå øjne
Hvis du har blå øjne, så kan du fremhæve din øjenfarve med en varm øjenskygge.
 

Brune øjne
Hvis du har brune øjne, så skal du bruge en varm øjenskygge. Altså kontrastfarver.
 

Grønne øjne
Er du i den heldige situation at du er blevet skænket med et sæt smukke, grønne øjne så er der faktisk ingen regler! Der slår du dig bare løs!
 
Generelt et fif til alle øjenfarver er, at undgå rødlige øjenskygger mandag morgen, eller de dage hvor man ikke har fået sovet så meget… Så ser man bare endnu mere træt ud! Ellers kan rød øjenskygge være vildt flot.
 
Inden øjenskyggen skal lægges
Det er vigtigt at have en god bund på øjenlåget, inden du starter med skyggen. Her foretrækker jeg at komme min concealer på låget og derefter en smule transparent pudder. På denne måde får du en pudret overflade i en neutral farve, der gør det nemmere for øjenskyggen at holde hele dagen – men det bliver også nemmere for dig at lægge en smuk skygge.
 
Når øjenskyggen skal lægges
Der er selvfølgelig mange måder at lægge sin skygge på, men jeg vil forklare ud fra den teknik jeg bruger i nytårsvideoen. Her handler det om at gøre øjet større og skabe et klassisk, elegant look.
 
 1. Hvis man kun har 2 farver, så bruger du den mørke farve langs globelinjen med en lidt ”løsere” øjenskyggebørste, også kaldet en blending brush. Den bruges simpelthen for at få øjenskyggen til at smelte ind i huden, så vi undgår skarpe kanter.
  Dyp din pensel let i øjenskyggen og bank overskydende produkt af, inden du kommer den på låget. Når du blender øjenskyggen, så kører du med din børste i cirkulære bevægelser langs globelinjen, indtil produktet er jævnt fordelt.
 
 1. Derefter vælger man en lidt mindre og tættere børste eller de klassiske applikatorer, som ofte ligge i skyggen når man køber den. Så påføres den lyse farve i øjenkroget og ud af på låget. Derefter tager du din blending børste igen, og laver cirkulære bevægelser over hele låget, så farverne smelter sammen.
 
 1. Har man flere og mørkere farver, så vil man centrere den mørke farve længst ude på øjenlåget. Det kan f.eks. være en sort øjenskygge, som jeg ofte oplever at mange har svært ved at lægge. Sort er en virkelig god farve at have i sit sortiment, for så kan du nemt skabe et mørkere og mere dramatisk look. Idet sort er en kold og lidt hård farve, så kan jeg godt lide at bruge en varm brun øjenskygge, inden jeg påfører den sorte. Det gør også overgangen mere naturlig, og igen er det kontrastfarver vi arbejder med. Det er generelt rigtig flot at kombinere kontraster i øjenskygge. Den sorte farve ville jeg påføre med en lidt mindre, dog stadig ”løs” børste. Hvis ikke du har sådan en børste, så kan du trykke din blending børste flad med fingrene, og så har du en lidt smallere børste der kan påføre den sorte farve.
Sort øjenskygge, hvor det ikke skal være!
Skulle man ved at uheld få lagt den sorte farve lidt for tæt på brynbenet eller andre steder, hvor den helst ikke skal være, så kan man rengøre sin blending børste i et tørt stykke køkkenrulle, og derefter dyppe den i sin pudder. Så tager du børsten og kører langs den sorte farve, i det område hvor den ikke var tiltænkt, og så vil farven hurtig jævne sig ud.
 
Efter denne øjenskyggeguide, skulle du gerne være klar til at hoppe i festkjolen og vise veninderne, hvordan makeuppen skal sidde på den store aften.
 
Rigtig god arbejdslyst, glædelig jul og godt nytår fra Bodylux.dk!
 

Find den her

Hvad siger vi i videoen?

Hvis vi snakker for lavt så kan du læse her hvad vi siger.
 
HEJ! Godt nytår, og velkommen til BODYLUX.
Jeg vil vise et look som skal bruges til årets sidste dag. Så jeg håber i kan blive lidt inspireret.
Til nytår vil jeg gerne have lidt ekstra dækkeevne, derfor bruger jeg X-ceptional wear foundation. Den holder nemlig hele aften, og hvis man gerne vil have lidt ekstra dækkeevne, så kan man duppe lidt på med fingrene.
Til at dække de mørke rander, så bruger jeg den her Click Concealer. Den er også super god til at highlighte. Derfor bruger jeg den også på brynbenet og langs næseryggen.
Når jeg har blendet concealeren ud, så sætter jeg makeuppen med en mineralpudder.
Så skal vi i gang med kinderne, og der starter jeg med den mørke farve. Den bruger jeg til at markere mine kindben og give noget glød. Jeg bruger også den mørke farve langs næseryggen for at få næsen til at virke smallere. Som blush bruger jeg den lyserøde farve som allerede er i paletten. Den er super fin og giver et frisk look. Det sidste jeg skal, det er at highlighte, og der bruger jeg simpelthen også bare den farve der er i paletten. Den kan bruges forskellige steder i ansigtet, specielt hen over læben, for at få læben til at virke større.
Til at tegne brynene op, så bruger jeg den her blyant. Den er lidt hårdere i stiften, og det gør at den er nem og tone med. Det synes jeg hvert fald er rigtig dejlig, for så bestemmer man selv, hvor kraftig optegnet bryn, man gerne vil have. I enden af blyanten sidder der en lille børste. Den kan bruges til at frisere hårene, og gør også hvis man har lavet nogle skarpe linjer i brynet, så kan man blende det lidt ud.
Til nytår vil jeg gerne lave nogle mørke øjne. Derfor bruger jeg 9 paletten i nr. 4. Jeg ligger den nude base først, fordi så får jeg en pænere overgang fra den mørke farve. Når man skal lægge en mørk øjenskygge, så er det vigtigt at bygge farven langsomt op. Så derfor tager jeg nu den varme farve i paletten. Det gør det lidt nemmere at blende den sorte farve bagefter. Nu skal vi i gang med den sorte, og det ved jeg, der er rigtig mange som har svært ved, fordi den godt kan være rigtig svær at blende, men når vi har gjort vores forarbejde godt nok, så er det let som en leg, og bare brug en lille smule ad gangen. Til lige at blende kanten, bruger jeg den varme farve fra før. Det sidste jeg gør ved øjenskyggen, det er, at jeg tager den her lyse farve, og den lægger jeg inderst på øjenlåget og blender henover. Den åbner øjet, og det er rigtig vigtigt at man sørger for at blende overgangen fra den lyse til den mørke farve.
Nu er det blevet tid til at vi skal have sort eyeliner på. Den bruger man til at tættende vipperne både over og under øjet. I den anden ende af blyanten sidder der en svamp, og den er rigtig god til at tone farven ud med.
Så skal vi have noget på vipperne, og der bruger jeg den her X-treme mascara. Den giver lange kraftige øjenvipper. Man kan også godt lave et lidt mere naturligt look, men til nytår kan jeg godt lide der kommer lidt ekstra på.
Så skal der lægges sidste hånd på værket, og der tager jeg lip gloss i nr. 0058. Jeg er rigtig vild med den her farve, fordi den er diskret, men alligevel også festlig.
Tak fordi i så med, og godt nytår!
 
Tilbage til oversigten

 

Produkter nævnt ovenover

004 Natural
GOSH Mineral Powder 004 Natural
GOSH Mineral PowderNaturlig mat finish129,95 DKK87,00 DKKLæs mere

002 Medium
GOSH Contour'n strobe kit 002 medium
GOSH Contour'n Strobe Kit4-i-1 palette199,95 DKK194,00 DKK
Læs mere
004 To be cool in Copenhagen
9 Shades
GOSH 9 ShadesLooks til enhver anledning159,95 DKK148,00 DKK
Læs mere
001 Black
Infinity Eye Liner
GOSH Infinity Eye LinerVandfast89,95 DKK79,00 DKK
Læs mere

Få vores 5 steps hudpleje guide

Lær de vigtigste ting du kan gøre ved din hud, så den har det bedst muligt.

Klik her for at få den gratis guide